vrijdag 31 mei 2013

Opnieuw coffeeshops in Maastricht gesloten!


 
Nieuw!!!! BOA's in kogelvrije vesten, gekker kunnen we het niet maken!

MAASTRICHT - Bij een massale politie-actie zijn vandaag opnieuw vier Maastrichtse coffeeshops gesloten. De politie, bijgestaan door ambtenaren van de gemeente, vielen binnen bij Maxcys in de Rechtstraat en de Missouri, Club 69 en de Lucky Time in de Hoogbrugstraat. De eigenaren van de coffeeshops zijn aangehouden.


Door de sluiting zijn alle 13 coffeeshops die zijn aangesloten bij de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht gesloten. Woordvoerder Marc Josemans laat in een reactie weten dat de coffeeshophouders zelf hebben aangedrongen op handhaving door de gemeente omdat de druk op de coffeeshops die nog open waren te groot was. Zo stonden vanmiddag bij Lucky Time lange rijen wachtenden voor de coffeeshop. De sluiting van de de coffeeshops werd met gejuich ontvangen door de Marokkaanse drugsrunners die rondom de coffeeshops zich ophielden. In de Rechtstraat riepen zij 'Onno, Onno, om de burgemeester te bedanken.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) die vandaag betrokken waren bij de bewaking van de coffeeshops droegen kogelvrije vesten. Het bleef overigens rustig. Drugstoeristen die op zoek waren naar cannabis werden opgevangen door de drugsrunners.

Morgen bezoekt minister Ivo Opstelten Maastricht om zich op de hoogte te stellen van het drugsprobleem in Maastricht. Opstelten geeft morgenmiddag een persconferentie.

 Lucky time

maxi's

Missouri 

 Club 69

1 opmerking:

  1. Ben vrijdag nog naar de maxcy's geweest en er stonden gewoon straatdealers in de ingang. Ik ben sinds de wietpas niet meer in maastricht geweest maar vroeger hing er een redelijk relaxe sfeer en nu is het helemaal naar de klote!Schande!

    BeantwoordenVerwijderen