zondag 12 mei 2013

Arrestatie straatdealer: Kijk hier de volledige reportage!

Donderdag 9 mei reisde het JDTV team af naar Maastricht. We hadden namelijk een tip binnengekregen dat coffeeshop Easy Going mogelijk die dag zou worden ontruimt.Toen we bij ons eerste adres aankwamen, coffeeshop Kosbor, viel ons als eerste op dat alle klanten toegang werden ontzegt. Wat overbleef was een compleet lege coffeeshop en wat teleurgestelde toeristen die teleurgesteld hun weg vervolgde. Op de hoek stonden wat duistere figuren met petjes op. Deze lastpakken vielen de teleurgestelde toeristen lastig. Ze konden bij hun alsnog hun jointje kopen, maar dan wel voor de hoofdprijs (30 euro!)Toen wij onze weg vervolgde naar coffeeshop Mississippi  was het eigenlijk al gelijk raak.
Een van de lastpakken sprak ons aan met de vraag of we soms een wietje wilden kopen. Alhoewel we zwaar bepakt waren met een statief, cameratas, spiegelreflexcamera en een JDTV petje was het de lastpak niet opgevallen dat we een camerateam waren. Toen hij dit ontdekte veranderde de sfeer, onmiddellijk uitte hij zijn onvrede over PowNews, die ook wat dealers voor de camera hebben gehad. Na een loze bedreiging voegde hij zich weer bij de groep.

Toen de grote camera uit de tas kwam werd het allemaal wat grimmiger. Met een groepje begonnen ze ons te bedreigen, in te sluiten en verrot te schelden. Het was blijkbaar de bedoeling dat we ons geïntimideerd zouden moeten voelen. We hadden alle shots dus we vervolgden de weg naar de Easy Going, de shop die mogelijk ontruimt zou worden. Toen wij hier later op de middag zaten te posten hoorden wij opeens wat rumoer voor de deur, er was een kleine discussie tussen wat straatdealers over wat zij met hun Ak-47 zouden gaan doen als Marc Josemans niet snel 2000 euro per dag aan gemiste inkomsten zou vergoeden. Nadat hij de JDTV camera zag bedreigde hij ons ook en trokken wij ons terug om de situatie niet te laten escaleren, inmiddels was de politie al op de hoek van de straat en sloeg de held op de vlucht.


Na een zoektocht van een kleine 10 minuten vonden wij de dealer onder in een parkeergarage terug en kon deze ingerekend worden. Helaas is deze dealer inmiddels alweer vrij. Het is zeer teleurstellend om vast te moeten stellen dat iemand die in overdag op straat mensen afperst terwijl hij totaal door het lint gaat en met een mes dreigt, aanzienlijk korter vastzit dan iemand die bijvoorbeeld uit protest met een waxinelichthouder gooit.

Wie is er hier nu gek?

Een coffeeshop die iets aan een buitenlander verkoopt moet drie maanden dicht, maar deze straatdealer kan gewoon morgen weer mensen gaan afpersen. Hoewel de dealer netjes meneer tegen de agenten zei,denken wij dat figuren die dit soort gedrag vertonen niet zomaar de volgende dag alweer op straat moeten kunnen lopen. Helaas hebben wij nog niet gehoord of de burgemeester dit soort jongens ook een gebiedsverbod oplegt, om ze op deze manier uit Maastricht te kunnen weren nadat ze betrapt zijn. 

Sterker nog! Wij hebben sinds 5 Mei nog helemaal niets gehoord van de burgemeester aangezien deze nog altijd lekker op vakantie is. Dit terwijl zijn stad ondertussen ten onder gaat aan criminaliteit door het beleid dat hij zelf heeft ingevoerd. De loco burgemeester die op het moment het woord voert lijkt er ook niet echt helemaal uit te komen.Ondertussen vragen veel bewoners van Maastricht zich af of hun burgemeester zwakzinnig is of gewoon voor de maffia werkt! Het vertrouwen is tot een absoluut dieptepunt gezakt al bijna 1500 mensen hebben op dit moment op internet de petitie getekend waarin wordt wordt aangedrongen op het aftreden van de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes. Ook op de facebookpagina waar mensen hun ervaringen over de wietpas in Maastricht kunnen bespreken regent het klachten van bewoners die er meer dan genoeg van hebben.

 "Wanneer ik word "aangesproken" en ik niet reageer word ik 9 van de 10 keer uitgescholden en regelmatig bedreigd... Op de passarel werd ik zelfs bij mijn arm gegrepen en terug getrokken door een runner, wederom omdat k hem negeerde. Heb mij letterlijk los moeten trekken en ben achterom blijven kijken terwijl Ik Mijn weg vervolgde!! In een café op de Bosschstraat ben Ik compleet aangerand door 2 runners omdat Ik ze WEDEROM negeerde. Dit ging er ontzettend heftig en dreigend aan toe... Op de lage barakken ben Ik zelfs met de dood bedreigt omdat ik naar een groepje runners keek onder het passeren. Na een dreigende situatie mocht Ik Mijn weg vervolgen nadat mij werdt medegedeeld, Ik citeer: "onthoud deze rotkop en blijf goed achter Jou kijken, op een dag verdwijn je in Mijn kofferbak. Ik maak Jou kapot, niemand zal Jou ooit terug vinden!" Dit zijn enkele (niet de minste) ervaringen die Ik heb met de runners in Maastricht. Daarbuiten blijven ze me keer op keer op keer lastig vallen, aanspreken simpelweg omdat Ik een vrouw ben en/of me bejegenen om drugs te kopen. Ik ben dit zo ontzettend BEU!!!!!!!!!! 

DIT KAN ECHT ECHT ECHT NIET MEER!!!!! DOE ER WAT AAN!!!!!!!"


Dat de bedreigingen nog doorgaan is ook gistermiddag weer aangetoond toen een medewerker van de Stichting Belangenbehartiging Coffeeshop personeel Nederland (SBCN) belaagd werd door een straatdealer die hem herkende. "vandaag om omstreeks 16 uur ging ik op de markt twee loempia's halen bij het kraampje wat er ligt het was stervend druk. ik werd van achter aangesproken door een bekende drugs runner die me vertelde dat na dhr. Josemans ik op de lijst sta om vervolgens nog enkele andere dreigementen en intimiderende bewegingen te maken. De omstanders reageerden ook en waren duidelijk heftig geschrokken. Ik ben toen weg gelopen naar een coffeeshop om te vragen wat te gaan doen, we hebben toen besloten aangifte te gaan doen."
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaat er nog altijd van uit dat gemeenten het best weten hoe ze de regels rond coffeeshops kunnen handhaven. Inmiddels is voor alle normale mensen wel duidelijk dat de wietpas gewoon een ramp is.  

Deze Minister zegt niet te liegen en een man van de praktijk te zijn, volgens ons is dit gewoon niet waar en helpen Ivo en zijn politieke vrienden heel Nederland om zeep om hun zakelijke belangen veilig te stellen!! 
Om toch nog een beetje positief af te sluiten geven we een groot compliment aan de agenten en ondernemers uit Maastricht die zich wel inzetten om hun stad leefbaar te houden!

22 opmerkingen:

 1. Berbertuig, deze is zelfs nog enigszins geïntegreerd, kun je nagaan hoe de anderen zijn. Mede mogelijk gemaakt dankzij de elite, berbertuig zijn de loopjongens van de elite.

  Voorspelde al bij KLOL dat Maastricht nieuwe Mekka gaat worden van pedotuig en andere duistere figuren. Vele kinderen worden daar nu verkracht en dan over een jaar of tien zijn het allemaal homo's en wordt Maastricht gay capitol van NL.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mario Aandewiel12 mei 2013 om 15:53

  Als die agenten echt hun best wilden doen om de stad leefbaar te houden zouden ze de bevelen van Onno Hoes weigeren op te volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Coffeeshopeigenaren verdienen dermate goed dat ze hun huis in een huis kunnen laten wonen.

  Maar jullie humor mag er ook wezen: "Ik, als journalist, hoor onpartijdig te zijn…"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een vage homopedopost Anoniem, zeker weten dat je niet te sterke THC hebt gerookt??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. IJzersterke reactie, Unknown.
   Had je nou maar 't filmpje bekeken, dan had je 't zelf kunnen horen.

   Verwijderen
 5. Juist ja "Het strenge verbieden en strafbaar maken van iets Alcohol" was de aanleiding/oorzaak. Terugkijkend: Al Capone, alcohol Prohabition war 1920"
  "de Alcohol is wel schadelijk, maar de zelf gestookte 'booz' was nog veel schadelijker"

  Nou als je Henep (Cannabis) een onschuldig natuurlijke (80% Cellulose) vezelplantje (internationaal) kunt opnemen in het wetboek van strafrecht onder gevaarlijke HARDDRUGS, alleen op advies van POLITICI met hun aangepraatte opinies, dan weet ik ook nog wel een paar heel goede voorstellen!

  En ik wil voorop stellen dat ik NIET de WET belachelijk ga zitten te maken, maar wel de manier hoe er (internationaal) mee gemanipuleerd wordt door de wel bekende Pharmalobbygroepen en uitgevoerd door de Politiek..

  Met de voorbeelden van Hennep (Cannabis) in gedachten, en [CC) Copyright, Auteursrecht] er wordt ook door wettelijk diensten steeds gezegd en aangehaald: "het staat in het wetboek, het is strafbaar, het is verboden, dat weet U toch? U hoort de wet te kennen? WAAROM DAN ?

  Mijn voorstellen zijn zo simpel dat ik niet weet waarom niemand anders hierop gekomen is :) Oogkleppen afdoen !

  We zetten deze mooi verzonnen gevaarlijke opinie zaken als wetteksten er ook even bij:
  1) Het wordt strafbaar gesteld, om "dood" te gaan.
  2) Het wordt strafbaar gesteld om "ziek" te worden.
  3) Het wordt strafbaar gesteld om "Fijnstof" te verspreiden.

  "WE VERBIEDEN HET GEWOON, KLAAR OPGELOST !"

  Nou daar kan toch niemand tegen zijn, daar heeft iedereen voordeel bij, dus we hebben deze afspraken unaniem gedaan en alles is aangenomen.
  Dat het totaal irreeel en gewoon onuitvoerbaar is, daar gaan wij niet over!
  Wij bedenken het allemaal gewoon, ten behoeve van ons eigen kokerdenkende obstinaat gedrag.

  Dit is wat er tegenwoordig gebeurd.
  De politiek bepaald wel wat er strafbaar is, en wetenschappelijk bewijs wordt uit (geld) economische motieven weggemoffeld/verzwegen.

  Over de "inhoud" gaat het allang niet meer, de gevolgde procedures zijn veel belangrijker, en wat ze bekonkelend "met elkaar afgesproken hebben" moet uitgevoerd worden?

  Vooral NIET zelf eens gaan nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,vooral onder 1)Het wordt strafbaar gesteld om dood te gaan,
   ga je SKY HIGH ! ;))

   Verwijderen
 6. Maastricht gaat naar de kloten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Links of rechts om de criminaliteit viert al jaren hoogtij in Maastricht.
  De coffeeshopindustrie met woekerwinsten via de achterdeur.
  En nu dit inadequate wordt aangepakt is er ook veel meer van dat straattuig. We zijn het spuugzat...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Top TV!

  JDTV, voor al uw imbedded journalism!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blowen, wiet, cannabis - koffieshops zullen altijd loosers, outcasts, criminelen blijven aantrekken. Als je voorgoed van de overlast af wilt, moeten ze allemaal verdwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw uitspraak is moeilijk serieus te nemen omdat die gebaseerd is op je eigen aannames.
   De meeste coffeeshopbezoekers zijn normale mensen met een normale baan. Minder dan 1% is daadwerkelijk crimineel. Maar dit zijn ook mensen die bij je lokale Appie boodschappen komen doen. Dus als je van de overlast af wil zul je iedereen in zijn eigen hut moeten opsluiten volgens jouw redenatie.

   Verwijderen
 10. Een drugsdealer is iemand die op straat kleine hoeveelheden aan gebruikers verkoopt. Een drugrunner is iemand die een grote hoeveelheid drugs zo snel mogelijk van punt A naar punt B brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. welke regels er wel of niet goed zijn laat ik even buiten beschouwing. Marokkaans(of ander) tuig dat met een mes zwaait graag met handboeien om in de maas gooien. Allemaal losers die te beroerd zijn echt te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het ooit zo vreedzame blowtje criminaliseren dat is wat opperhoofd PedoPolitie Opstelten met holmaat Hoes aan het doen zijn.
  Heel Nederland,met om te beginnen Maastricht via weed naar de klote
  helpen dat is het devies.
  Dit soort Marokkaans schorem moet a la minute vastgezet en terug gestuurd worden naar Marokko anders is het einde zoek.Begrijp me goed ken Marokkanen die zonder geweld en normaal rustig verkopen,maar wat in deze reportage te zien was is een heel ander soort...
  Goede reportage Eric!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. sja de adel en bankaire eilten overspoelen ons met terreur en belagingen van beneden en boven af via de immigrant en via de besturen en staat en maatregelen niet tegen die monsters maar tegen alle burgers zoals ze ook al 1991 alle Burgers buiten de wet vogelvrij hebben gesteld en diverse autoimmuniserende maatregelen om zichzelf er boven op van tevoren zoals plunderaar wellink al van tevoren de plunderingen in collaborateur zwitserland al bovenwettelijke immuniteit had gekregen en de oranjes en zelfs erdogan belagen en terroriseren ons via de eigen overheden politiek en besturen als de van vollenhovens hun samen geroofde industrie en nuts bedrijven alsmede ontwrichtende terreur via de gemeentelijke uitkeringsfoutjes aanrichten om ons methoden kook de kikker langzaam dood onderuit halen en belagen en breken. Had men gemeend bestuur van kleinsma van asher zou normaal zijn?


  DIt is en al lang kwaadaardige opzet der adel en bankiers die ons totaal leeg geroofd hebben de afgelopen decennia en nu ons zwijgen er dan graag over willen hebbenanywhichway normaal gesproken oorlogen een atoomoorlog die al 2000 gelukkig niet door ging.

  Zo plunderen de adel en bankiers al millenia land na land volk na volk

  Ook de ander straatterroristen als de belgische doodschoppers (azerbeidjanen (voorheen kazaria)) opzettelijk geimporteert om de Bevolking te verlammen en af te leiden van hén.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/12/23/surprise-surprise-volksgerichtshof-vrijspraak-voor-agent-in-zaak-rishi/comment-page-1/#comment-26828

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oa zo worden je dealer en wijkterrorist dan geprefabed

  http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2014/04/24/vvd-minister-jeanine-hennis-plasschaert-wij-doen-niet-mee-aan-liquidaties-met-drone-en-wij-liegen-nooit/comment-page-1/#comment-33563

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ECONOMICS THE ULTIMATE WEAPON OF CONTROL. WHO CONTROLS THE WORLD http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/12/23/surprise-surprise-volksgerichtshof-vrijspraak-voor-agent-in-zaak-rishi/comment-page-1/#comment-25351

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En dan deze kijken en zullen de schellen over wát er gebeurd en waaróm we met die wijkterorismen worden af geleidt en over wié je politici wérkelijk zijn wel vanzelf vallen en je rutte begrijpen en eucommisie ook alsmede amerika en ook jegens Rusland


  TPP

  http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/12/23/surprise-surprise-volksgerichtshof-vrijspraak-voor-agent-in-zaak-rishi/comment-page-1/#comment-25351

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ook de al jaren terreur van wetgevers en copyrighthunters als brein hebben hier mee te maken - ook de misdaadzee en armoeden arm gehoúden wórden - terrorisme en plunder al om

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En wordt mischien begrepen waarom ze Afrika nu mbv eucommisie ook aan het overweldigen uitroeien en land en grond aan het collecterenen industrialiseren zijn.

  Deden ze ons ook al 14de eeuw en waren we al het Palestina van de Wereld als Europa en vernietigden ze alle infrastructuur en elk mogelijkheid op autonoom leven en bestaan en maakten ons gevangen afhankelijk aan de totalitaire beschaving zoals je die nu kent altijd elk generatie weer geboren in armoede afhankelijkheid en onzichtbaar en beperkt gevangenschap en zelfs je God vervangen voor raaskallende politiekpriesters

  Zelfs heel de Natuur was anders en elk Voedend Gewas hebben ze vernietigd ter afhankelijkmakingen mede vandaar ook de eeuwen van vervolgingen op Mensen die dat nog wisten. Totale oblivion maakt immers beter en multi bruikbare slaven met té programmeren identiteiten waarbij alle bestaande kennis culturen intelligentia en eigen wil oa dmv Baby verkrachtingen zoals het christendom eeuwenlang alle Babies verzoop om de Wil fundamenteel te breken daarmee heel de onteigende en ontwortelde Ziel met huid en haar in hún enig bevel zou verwijlen. Besnijden zelfde doel en effect en de robert m brigaden dutrouxen religien scholen en wijkterroristen politiek en wetgever tools er van

  Met deze misdaden en blasfemien aan de Ziel was de Mensheid in een onomkeerbare ondergang gegooi als geheel en werd door de nóg wél Gezonde Volken de zondvloed genoemd en werden overweldigd om ook duister woest en leeg te worden in een vloedgolf van vernietiging dat geheel de Aarde keer op keer overspoelde elk generatie weer er mee verpletterde.

  Daar is een kering in gekomen vandaar ook mede het al enorm toe genomen Bewustzijn

  BeantwoordenVerwijderen