maandag 27 mei 2013

Cannabis toerisme ontstaat door gedoogbeleid buurlanden!



In België wordt het bezit van cannabis tot 3 gram niet vervolgd, met andere woorden, het bezit van 3 gram wiet of hash wordt gedoogd door onze zuiderburen. In Duitsland zijn softdrugs eigenlijk verboden, maar bezit van kleine hoeveelheden voor eigen gebruik wordt gedoogd. Tot hoeveel gram wordt ‘weggekeken’ verschilt per deelstaat. De deelstaten willen nu tot een eenduidige limiet komen, zodat je niet in de ene deelstaat 10 en in de andere 13 gram bij je mag hebben. Maar liefst 13 Duitse deelstaten laten het bezit van 6 gram cannabis toe, Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen gedogen 10 gram en Berlijn laat zelfs het bezit tot 15 gram cannabis ongemoeid en onbestraft!


Lander prufen einheitliche Haschisch Freigrenze

Ik kan me voorstellen dat de Duitsers dit willen gelijktrekken, maar ik trek hier uit een andere conclusie, namelijk dat de Duitse regering (mede) schuldig is aan het cannabis toerisme in de Nederlandse grens coffeeshops! Door het bezit en het gebruik van cannabis te gedogen, net als in Nederland, maar de productie en gereguleerde verkoop te blijven verbieden, stuurt de Duitse overheid haar blowende onderdanen linea recta naar de coffeeshops in buurland Nederland. Uiteraard gaan de Duitse ‘kiffers’ naar de dichtstbijzijnde coffeeshops, die langs de grens met Duitsland.
We kennen zo langzamerhand allemaal de soap die rond de Maastrichtse coffeeshops speelt, met hoofdrollen voor Onno Hoes, Ivo Opstelten en coffeeshop voorman Marc Josemans. Als je het bovenstaande leest blijkt dat de voornoemde hoofdrolspelers absoluut geen schuld verweten kan worden aan het ontstaan van de onfrisse situatie in Maastricht, door en na het invoeren van de Wietpas.

Het ontstaan van deze soap is nu te herleiden tot de slappe houding van onze buurlanden Duitsland en België, waar het bezit van cannabis tot een bepaald gewicht wordt gedoogd, terwijl daar de verkoop verboden is en streng wordt bestraft. Het is dus logisch dat de Duitse kiffers en de Belgische ‘smoorders’, die overigens 3 gram mogen bezitten, onze grens over stromen om hun cannabis in Maastricht, Enschede of Goes te kopen.

Het probleem wordt dus veroorzaakt door externe machten, en kan de coffeeshops die toevallig dichter bij Duitsland en België zitten niet verweten worden, zij zijn de slachtoffers van de politieke lafheid in onze buurlanden.

Vooral België heeft kritiek op het verkopen van wiet aan Belgen in Maastrichtse coffeeshops, maar zij hebben boter op hun hoofd, want ook zij bieden de Belgische cannabis consumenten geen andere keuze dan het kopen van cannabis in een coffeeshop in Nederland.

Het wordt tijd dat onze regering, en met name onze sputterende Minister van Justitie, Ivo Opstelten, de leiders van onze buurlanden tot de orde roept, om ze te dwingen het gebruik van cannabis te verbieden, zodat ze niet meer naar Nederlandse coffeeshops hoeven te komen.

Ik weet dat dit belachelijk klinkt, maar het alternatief, namelijk proberen de leiders van de buurlanden te overtuigen om net als wij gereguleerde verkoop van cannabis te gedogen, zou Ivo de Standvastige niet uit zijn strot kunnen krijgen.
Ik ben echter van mening dat dit zou moeten gebeuren, want een Duitser mag meer cannabis op zak hebben dan een Nederlander, zij moeten zelfs bij meerdere coffeeshops gaan inkopen om hun quotum van 10 of 15 gram te bereiken, aangezien per coffeeshop slechts 5 gram per persoon aangeschaft mag worden.

In Maastricht, alwaar de coffeeshophouders hebben besloten slechts transacties tot 3 gram toe te staan, zou dat betekenen dat een Berliner naar 5 Maastrichtse coffeeshops moet lopen om zijn/haar 15 gram te verkrijgen. Ondertussen staat de auto van deze Duitser geparkeerd, en dat veroorzaakte nou al die overlast in Maastricht!

Het conflict in Maastricht en het zuiden is dus ontstaan door buitenlandse invloeden en langpakeerders, en absoluut niet toe te schrijven aan de coffeeshops, en eigenlijk ook niet aan Hoes en Opstelten, want zij weten gewoon niet beter.

kiffer duitse nummerplaat op polizei wagen 
De escalerende puinhoop in Maastricht is volledig de schuld van de regeringen van Duitsland en België, zij sturen zoveel kiffers en smoorders naar onze coffeeshops dat dit als overlast wordt beschouwd door de burgers en de gemeentes.

Het wordt tijd dat de Nederlandse regering de rest van de EU laat weten dat het Nederlandse beleid ten aanzien van softdrugs werkt, en als voorbeeld voor andere landen zou kunnen dienen. Het is ook tijd dat Ivo Opstelten de politiek verlaat, want deze dinosaurus brengt Nederland meer schade toe dan de inkomsten uit legale cannabis ooit goed kunnen maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten