dinsdag 16 april 2013

Zaak Baybasin wordt gebruikt als drukmiddel.

 
 De zaak van Hüseyin Baybasin wordt gebruikt als drukmiddel.
 
Hüseyin Baybasin is in 2002 door het Gerechtshof in ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Deze veroordeling is omstreden omdat het merendeel van de opgenomen telefoongesprekken in deze zaak zijn vervalst. Dat is de uitkomst van diverse wetenschappers van forensische instituten uit verschillende landen. Baybasin en zijn advocate kregen pas in 2007 er lucht van waarom de Nederlandse justitie onrechtmatig heeft gehandeld in deze zaak. In deze periode kregen zij de beschikking over een telefoonnotitie die een helder licht wierp op deze zaak.
 

Daarin stond, dat de “zaak Baybasin wordt gebruikt als drukmiddel teneinde in een andere zaak iets van de Turkse autoriteiten gedaan te krijgen”. “op dit moment wordt hierover overleg gevoerd door BUZA”. “Aangezien dhr. Demmink donderdag op vakantie gaat zal gepoogd worden om uiterlijk donderdagochtend de besluitvorming af te ronden”.
De inhoud van deze tekst is klip en klaar en het is dus waar dat Joris Demmink gechanteerd wordt door de Turkse autoriteiten.
Nu zal iedereen zich afvragen waarom?
Welnu, de voormalig SG van het Ministerie van Justitie wordt al jarenlang in verband gebracht met seksueel kindermisbruik.
 
Er zijn inmiddels al talloze aangiften gedaan van seksueel kindermisbruik tegen deze inmiddels gepensioneerde topambtenaar.
Daaronder bevinden zich drie aangiften van seksueel misbruik van Turkse jongetjes in de jaren ‘90.

Dat maakt het kringetje rond. Want als Baybasin een (ten onrechte) levenslange gevangenisstraf in Nederland moet uitzitten zullen de Turkse autoriteiten niet om Demmink zijn uitlevering vragen.
Van onze correspondent

1 opmerking:

  1. voorlopig zijn Opstelten en Demmink hem, Baybasin, weer te slim af geweest, door precies een dag voordat zijn herzieningszaak zou worden behandeld een wet aan te nemen die de Hoge Raad de gelegenheid geeft zelf onderzoek te doen. daar heeft de advocaat generaal meteen gebruik van gemaakt door de zittingsdag zogenaamd uit te stellen tot eind december en het vervolgens uit te stellen tot een nader te bepalen datum. en dus zit de man nog steeds in afwachting. je hoort er niemand meer over. zo gaat dat in ons land. de wetten zijn er niet voor ons maar voor het handhaven van de macht van de bestuurderselite.

    BeantwoordenVerwijderen