vrijdag 5 oktober 2012

VVD en CDA in Terneuzen willen versoepelde regels rondom wietpas
Het CDA werd gezien als een van de grootste voorstanders van de wietpas, maar fractievoorzitter Henk Siersema denkt daar anders over. Hij pleit namelijk voor soepelere regels voor de verkoop van wiet in Terneuzen, hij wil de registratieplicht vervangen door een identificatieplicht.

Henk Siersema wil ook de buitenlandse drugstoeristen weer te verwelkomen, maar dan wel gelimiteerd. Bijvoorbeeld door een maximum van 200 buitenlandse klanten toe te staan.
Of hij daarmee een jaarlijkse, maandelijkse of dagelijkse limiet bedoelt is niet duidelijk.
Als hij het dagelijkse limiet bedoelt hoeven toeristen zich niet meer druk te maken, dan is het eerder de vraag of het wel in de coffeeshop past.

Ook de VVD in Terneuzen ziet nu in dat de wietpas eigenlijk alleen maar meer problemen veroorzaakt. VVD'er Michiel Groeneveld laat zich hierover uit: "Van de 2.000 potentiƫle gebruikers in onze regio hebben er 260 een wietpas aangevraagd. Dan zijn we er dus bijna 1.900 kwijt, die het ongetwijfeld elders halen."
De inwoners van Terneuzen kunnen straks weer opgelucht adem halen, veel bewoners begonnen zich steeds minder veilig te voelen op straat.

Door de steun van de VVD en het CDA waren nagenoeg alle raadsfracties in Terneuzen voor versoepeling van de regels rondom de wietpas. Zij hebben inmiddels het landelijk manifest van GroenLinks ondertekend.
Laten we nu hopen dat de rest van de gemeenten dit voorbeeld volgt!

1 opmerking:

  1. Hier in Den Bosch zal dat niet gebeuren. De gemeente is compleet corrupt en hypocriet hier, 100% haat en inquisitie. Den Bosch is net als Amsterdam volgegooid met buitenlanders, die alleen in GELD geloven en de dagelijkse propaganda tegen de Nederlandse nationaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen