vrijdag 5 oktober 2012

Van der Plas in Amerika: Nederlandse media gemuilkorfd over DemminkAdèle van der Plas gaf vanavond een vernietigend getuigenis af over het Nederlandse justitiële systeem en het overgrote deel van de media, dat zich aan de leiband heeft laten leggen.

Pas de afgelopen dagen komt in de grote media de berichtgeving over mr. Joris Demmink in Nederland op gang, en over de ernstige beschuldigingen die sinds jaar en dag tegen de machtige secretaris-generaal van Justitie worden ingebracht, aldus Van der Plas, maar deze informatie werd voorheen door de media goeddeels verzwegen, om geen problemen te krijgen. Door dit alles krijgen pedofilie, kinderprostitutie en kinderhandel in Nederland de ruimte.

Politiemensen weten ervan, volgens Van der Plas zijn zij diep gefrustreerd dat zij afgehouden worden van onderzoek. Een gelovige politieman had haar gezegd dat hij elke zondag slechts nog naar de kerk ging "om de ellende van me af te zingen". "Ik heb politiemensen en zelfs officieren van justitie huilend in mijn kantoor gehad, omdat ze het gevoel hadden dat ze in dit systeem niet meer verder konden. Mensen hebben huizen, een gezin, kleine kinderen. Die willen ze niet op het spel zetten. Zo is de sfeer nu in Nederland." Nauwelijks minder gefrustreerd zijn de Turkse politiemensen die bijna alle informatie voor de aangiftes tegen Demmink hebben aangeleverd. "Criminele organisaties in Nederland hebben echter invloed op ambtenaren en zelfs rechters", aldus Van der Plas. De huidige staatssecretaris van Justitie Fred Teeven was voorheen heel flink, maar doet opeens niets meer sinds hij deel uitmaakt van het systeem.

Er is een rapport over de aanwezigheid van Demmink in Turkije door een topman van de belangrijke AKP, waar door de Nederlandse autoriteiten niets mee gedaan wordt. Alle bezwarende informatie wordt compleet genegeerd, aldus Van der Plas. Van der Plas wordt zometeen gevolgd door oud-rechercheur Klaas Langendoen. Langendoen verklaart dat hij een dergelijk graad van corruptie in Nederland als zichtbaar wordt in de zaak Baybasin/Demmink lange tijd niet voor mogelijk gehouden had. De rijksrecherche heeft slechts een beperkt feitenonderzoek naar de kwestie Demmink gedaan, maar nooit het volledige onderzoek dat nodig was. En dat terwijl in Turkije alle getuigen, slachtoffers en politiemensen beschikbaar zijn. Een slachtoffer van kindermisbruik in Nederland getuigt van achter een scherm dat er in Nederland een netwerk van hooggeplaatse pedofielen bestaat die hem misbruikten. Hij durft nauwelijks terug naar Nederland vanwege de macht die zij hebben om zich op hem te wreken.

Vlak voor vertrek naar Amerika werd ons duidelijk gemaakt dat er een speciaal onderzoek naar de kwestie komt, aldus Van der Plas, op grond van een gloednieuwe wet die mogelijk maakt dat een advocaat-generaal van de Hoge Raad zelf een feitenonderzoek leidt. Daar is nu de hoop op gevestigd.

Niettemin bepleit de commissievoorzitter dat Nederland de Tier-1 status wordt afgenomen en de Tier-3 status krijgt vanwege de ruime gelegenheid die het geeft voor sekshandel en kindermisbruik. "Wij hebben nooit geaarzeld zelfs onze nauwste bondgenoten als Israël en Zuid-Korea op dit punt hard aan te pakken. En altijd werkte het. Benoemen is belangrijk. Wij willen die fantastische Nederlandse politiemensen steunen", aldus de voorzitter. Hij is bereid eventueel een tweede hoorzitting uit te schrijven waarop ook de Nederlandse regering haar standpunt kan verdedigen.

De hoorzitting was per video te volgen via deze link: http://www.ustream.tv/channel/hclive14

Bron: katholieknieuwsblad

(De eerste zin is aangepast)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten