dinsdag 23 oktober 2012

Het Demmink protest is officieel aangemeld!
Vandaag heeft de politie officieel kennis genomen van het 'Onderzoek Joris D protest', die gaat plaats vinden op 28 oktober in Den Haag. Het protest wordt georganiseerd door JDTV, Occupy Den Haag en Anonymous.

Politie Haaglanden had een behoorlijk relaxte houding, er werd ook niet moeilijk gedaan over het feit dat ons protest leidt naar de voordeur van de 'vermeende' pedofiel. Bovendien maakte deze agente nog een floepert, hoorde ik haar nou Demmink een draak noemen? Het lijkt erop dat deze agente ook persoonlijk achter deze actie staat.


Wel wordt er nog wat moeilijk gedaan over de Guy Fawkes maskers, de politie wil namelijk dat als er toch wat onrust zou ontstaan, iedereen herkenbaar is. We hebben voorgesteld dat de maskers in zo'n situatie af moeten, we weten alleen niet zeker of de burgemeester daarmee akkoord gaat. Dit horen we binnenkort en we laten dit zsm weten.
Het is sowieso wel toegestaan om het masker op je rugtas of op je achterhoofd te dragen.

Spandoeken zijn ook toegestaan, zolang je geen gebruik maakt van te dikke stokken.Om 14:00 uur verzamelen wij ons op het Plein. Hier krijgen aanwezigen de mogelijkheid om hun onvrede uit te spreken. Er is hiervoor een megafoon ter beschikking.
Bovendien is hier de mogelijkheid om flyers uit te delen aan omstanders.

Vervolgens beginnen we aan de tocht naar Demminks adres op de Riouwstraat, dit wordt een wandeltocht van ongeveer 30 a 45 minuten, waarbij ook flyers uitgedeeld mogen worden.
Bij Demminks huis hebben we nogmaals de mogelijkheid om onze onvrede uit te spreken. Ook zijn er muziek instrumenten aangemeld, ben je muziekaal en vind je het leuk om een kort optreden te geven? Laat het ons dan even weten.

Het is niet toegestaan om direct voor zijn voordeur te staan, we zullen dus schuin tegenover zijn huis legaal gaan samenscholen. ;)

Het is natuurlijk de bedoeling dat het een vreedzaam protest wordt, dus als je Jorisje niet blij wil maken dan kun je beter je agressie bewaren voor de boksbal in de sportschool. Er zullen deze dag ook kinderen aanwezig zijn, des te meer reden om alles netjes te laten verlopen.
We zijn wel nog steeds op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen in de ordedienst. De ordedienst houdt toezicht en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Vind je het leuk om te helpen? Laat het ons dan even weten.
Na een halfuur voor Joris zijn huis te hebben gestaan lopen we weer terug naar het Plein. We verwachten daar rond 17:00 uur aan te komen. Hier sluiten we het protest af.
Het is mogelijk dat het wat uitloopt, maar de demonstratie is voor de zekerheid tot 18:00 uur aangemeld, hierdoor hebben we wat speling.
Na de demonstratie is het misschien leuk voor geintereseerden om nog even een kroegje in te duiken zodat we kunnen netwerken, maar dit is meer spontaan en hangt af van de animo.

Wil je deze dag nog iets speciaals doen of heb je nog vragen? Laat het dan even weten via de mail: jdtvproducties@gmail.com of plaats het in de comments.

Klik hier voor het facebook event. Vergeet niet iedereen uit te nodigen! Dit is onze laatste kans!

PS: In het ergste geval kan er deze dag om je ID worden gevraagd. Kijk je er niet naar uit om een nachtje in de cel te slapen? Steek hem dan voor de zekerheid alvast in je zak!
Vooralsnog gaan we ervan uit dat het een vreedzaam protest wordt en we hebben dan nog geen aanwijzingen gehad dat het anders gaat lopen.

UPDATE: Het dragen van Anonymous maskers is toegestaan op het Plein en de tocht naar de Riouwstraat. Bij de Riouwstraat moeten ze wel worden afgezet. Ook moeten maskers worden afgezet als de politie om de ID van de desbetreffende persoon vraagt. Maar dit zal niet zo snel gebeuren, er moet dan wel een goede aanleiding voor zijn.
We hebben er nog keihard op gehamerd dat de maskers een onmisbaar symbool is voor sommige deelnemers, maar de burgemeester wilde ze eerst helemaal niet toestaan. Dit is dus een middenweg waar we het helaas mee moeten doen. Het is wel toegestaan om hem ten alle tijden op je achterhoofd of op je rugtas te dragen.

7 opmerkingen:

 1. kenpachi480 (otter kenpachi)23 oktober 2012 om 19:27

  goed bezig

  helaas komt mijn vriendin de volgende dag waardoor ik dus niet kan komen

  maar online stream (als die er zijn) zullen gedeelt worden en gespamt worden

  overigens heb ik ook een ip-ban op geenstijl voor demmink gerelateerde links die ik aan het verspreiden was

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed geregeld. Het valt me mee dat het tot aan de Riouwstraat mag. Compliment. Ik moet er nog even over nadenken, maar wie weet kom ik.
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt! Er komt inderdaad een livestream op http://www.livestream.com/imagine2b
  Ik zal hem binnenkort wel even re-posten in een artikel.

  Ik heb de event ook naar alle mainstream media gestuurt, behalve geenstijl en pownews.
  Ik ben erg benieuwd of die er nog wat aandacht aan gaan geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had voor zondag het volgende bedacht:

  Laat Liefde regeren, we met de pedocraten

  weg met Donner Demmink en de rest.

  maak schoon dat vervuilde nest

  daar in Den Haag

  het is zo goor

  haal de bezem er door

  voordat ook jij wordt besmet!…

  Dus je begrijpt wel, ik heb besloten om te komen.
  Lidy
  :-)


  BeantwoordenVerwijderen
 5. slecht beeldscherm met dat zwart, kan dat niet wat opvallender

  BeantwoordenVerwijderen