maandag 8 oktober 2012

Demmink daagt AD voor de rechter wegens ‘onjuiste berichtgeving’


Vandaag is te lezen in het NRC dat Demmink aangifte wil doen tegen het AD.
Hij vind de berichtgeving van het AD onjuist.
In het AD stond de afgelopen dagen o.a. dat Demmink in de jaren tachtig contact zou hebben gehad met Dick Willard, een 62-jarige Hagenaar en pooier van minderjarige jongens. Demmink weet volgens Knijff “absoluut niet” wie Willard is en ontkent deze bewering, wij van JDTV zijn nog niet overtuigd.  

Een paar maanden terug kwam JDTV Demmink per toeval tegen, natuurlijk grepen we de kans en vroegen we hem of de beweringen die al jaren lang de ronde gaan kloppen. Zijn antwoord was allerminst opmerkelijk; 'Ik zou bijna zeggen, uiteraard niet!' Bekijk hier de video:Volgens de advocaat van Demmink, Harro Knijff, pikt zijn cliënt de beschuldigingen niet langer. Als Harro om een reactie word gevraagd verteld hij het volgende: “Als je niets doet, wordt de berichtgeving voor waar gehouden en dat accepteert Demmink niet”

De vraag is waarom Demmink niet eerder heeft ingegrepen, hierover heeft hij zich al vaker uitgelaten. Demmink wilde niet naar de rechter stappen omdat anders zijn hele verleden op tafel zou komen te liggen (NOS journaal, 5-11-2003) Blijkbaar vind Demmink de berichtgeving rondom zijn persoon de afgelopen dagen zo erg, dat hij nu wel de grote stap wil wagen.

Demmink begint een bodemprocedure en geen kort geding. “Dan moet het AD zijn bronnen bekendmaken”. Koen Voskuil, redacteur van de artikelen over Demmink, laat weten de aangekondigde procedure “met vertrouwen tegemoet te zien”.

Ook wij van JDTV kijken uit naar deze rechtzaak! Wij zijn het zover ik weet voor het eerst eens met Demmink, hij wil namelijk dat de onderste steen in de zaak boven komt. Laat maar komen!


Auteur: Furb


Geen opmerkingen:

Een reactie posten