vrijdag 10 augustus 2012

Kort geding Micha KatHet ging er weer opmerkelijk aan toe bij de kort geding zitting van Micha Kat afgelopen week.
Om te beginnen mochten de ongeveer 60 belangstellenden de zittingszaal niet betreden en moesten deze vanuit een andere zaal via een videoverbinding volgen. Volgens de rechtbank was de reden hiervoor dat de zitting op 11-2-2011 door het publiek verstoord zou zijn. Uiteraard is dit niet correct. Het was immers de politierechter zelf, die tijdens deze zitting voor onrust zorgde door onze camera te weigeren. Hierdoor ontstond destijds enige onrust in de zaal, wie de beelden van deze zitting bekijkt ziet echter dat het publiek zich behoorlijk netjes heeft gedragen. De verstoringen door het publiek bestonden uit enkele vragen vanuit het publiek naar aanleiding van het weigeren van de camera en een spontaan klein applaus, omdat ik tijdens mijn onterechte opsluiting met mijn nagel "Joris Demmink is een crimineel" in de overigens al beschadigde celdeur had gekrast.Voor de zitting begon was er op internet al de nodige rumoer ontstaan. Zo kwam het bericht naar buiten dat de zitting zou zijn afgelast. Dit onjuiste bericht  kwam van dezelfde website die eerder al melde dat Micha Kat zou zijn neergeschoten. Op vragen over de oorsprong van dit bericht werd niet gereageerd.

Verder kregen wij te horen dat SOPN een dag van tevoren een anoniem telefoontje had ontvangen waarin werd gezegd dat men beter niet naar de zitting zou kunnen komen. Belangstellenden zouden volgens de anonieme beller, waarschijnlijk op dezelfde manier als op 11-2-11 zouden worden afgevoerd. Wij vragen ons af wie er belang bij heeft om dit soort geruchten de wereld in te helpen. Feit is dat er i.v.m. dit bericht meerdere mensen hebben besloten om niet te komen.

Ook dit maal waren er weer moeilijkheden rondom het filmen van de zitting. De landsadvocaat die het Openbaar Ministerie vertegenwoordigde, had van te voren al geweigerd om op ons verzoek om zijn pleidooi te mogen filmen in te gaan. Om deze reden konden wij slechts de opkomst van de rechtbank en het pleidooi van Micha Kat en zijn advocaten filmen.

Tot onze grote verbazing was de camera van de rechtbank zelf zo opgesteld dat voor het aanwezige publiek alleen de rechter en de landsadvocaat in beeld waren te zien. Terwijl de rechtbank meerdere medewerkers had ingezet om ons te beletten de landsadvocaat te filmen, bracht zij deze dus zelf volop in beeld! Waarschijnlijk had de landsadvocaat hier minder moeite mee, omdat deze beelden niet door de rechtbank worden gepubliceerd waardoor een groter publiek ook over het verloop van deze zitting zou kunnen oordelen.

De pleitnota voor deze openbare rechtszitting is in opdracht van het Openbaar Ministerie gemaakt. Wij vragen ons af waarom de vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie niet in alle openheid lijkt te willen werken. In tegenstelling tot zijn eerdere belofte negeerde de landsadvocaat ons toen wij om een kopie van zijn pleitnota vroegen. Deze hebben wij dus nog niet in bezit, inmiddels hebben wij per e-mail meermaals een verzoek verstuurd om de pleitnota alsnog digitaal toe te sturen. Wij hechten er veel waarde aan om deze pleitnota hier alsnog  te kunnen publiceren, het zou tenslotte verschrikkelijk zijn als we zijn woorden zouden verdraaien of er een eigen interpretatie aan geven.
Ook hebben wij de rechtbank zelf inmiddels een bericht gestuurd met een verzoek om een reactie over het gedrag van de Dhr. ten Broeke.

I.v.m. wat BREAKING Demmink nieuws komen we hier in tijdsnood om dit artikel af te maken. Later meer hier over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten