woensdag 4 juli 2012

De waxinewerper op vrije voeten

In afwachting van zijn hoger beroep is de waxinewerper eindelijk weer op vrije voeten. 
Zal hij zijn strijd doorzetten? Of gaat hij eerst op vakantie?

Is hij een gevaarlijke gek, of een zwaar getergde klokkenluider?
Erwin Lensink gooide een waxinewerper tegen de gouden koets uit woede en onbegrip over zaken
uit zijn privéleven, waaronder het verlies van de familieboerderij, het sneuvelen van zijn grootvader op de Grebbeberg en de beschuldigingen dat hij betrokken zou zijn bij mysterieuze dood van zijn moeder. Een dag na de aanslag verscheen dit artikel van HP de tijd, waaruit blijkt dat hij eerder al de aanslag in Apeldoorn opgeëist heeft om aandacht te vragen voor zijn aangiftes tegen Prins Bernhard en het koninklijk huis.Hoewel het ons vrij duidelijk lijkt dat de koninklijke familie in de gepantserde gouden koets niet in direct gevaar is geweest, was zijn actie toch niet helemaal ongevaarlijk. De officier van justitie wilde Erwin poging tot doodslag opleggen, hetgeen volgens sommigen zwaar overdreven was.
Het ging hierbij om de lakei die naast de koets liep en de waxinehouder voor zijn neus langs zag vliegen. Lensink verklaarde hierover tijdens het proces, dat hij erg goed kan mikken en dat deze man geen seconde in gevaar is geweest.  Als  je de beelden bekijkt zie je ook dat de waxinelichthouder precies op de deur van de koets terecht komt. Bovendien was dit niet zomaar een lakei, maar een zeer goed getrainde beveiligingsspecialist van de DKDB. Deze mannen zijn bikkelhard en sneller dan ninja's, de waxinelichthouder van 750 gram heeft gelukkig alleen een deuk in de deur en het ego van de lakei achter gelaten.

Wat natuurlijk veel erger was, was dat Erwin voor of tijdens het gooien volgens sommige getuigen  "landverraad of handgranaat" heeft geschreeuwd.  Hiermee heeft hij het risico genomen dat er onschuldige slachtoffers hadden kunnen vallen. Als het publiek hierdoor in paniek was geraakt had het net zo kunnen aflopen als op de Dam, waar mensen o.a. botbreuken opliepen na de vage actie van de damschreeuwer.  Na de incidenten in Apeldoorn en op de Dam was het dan ook wel duidelijk dat de strafeis niet mis zou zijn.

JDTV ging op pad en volgde enkele kritische mensen die het proces van de waxinewerper bijwoonden. Verder zochten wij de man op die tijdens de huwelijksplechtigheid van Willem Alexander en Maxima een verfbom gooide op de gouden koets, om te vragen wat zijn motieven waren om dit te doen. Tot slot zochten wij Erwin zelf ook op tijdens zijn observatieperiode in het Pieter Baan Centrum, om te kijken hoe het met hem ging. Helaas hebben wij hiervan i.v.m. de regelgeving geen beelden kunnen maken. Nadat wij het bezoek van onderzoeksjournalist Micha Kat aan het advocatenkantoor Korver en van Essen hadden vastgelegd, kregen wij een boze voicemail van Erwin en verwaterde het contact.

Aangezien hij in de rechtbank verklaard heeft dat het een eenmalige actie betrof, gaan we er van uit dat hij niet meer op avontuur zal gaan en zich in alle rust zal voorbereiden op zijn hoger beroep. Wellicht wil Erwin ons nog eens iets op beeld vertellen over zijn motieven en de ervaringen vanaf 21 september 2010, tot het moment dat hij weer in vrijheid kwam. Blijft hij zich vastbijten in de vraag of de koningin wel rechtmatig op de troon zit, Of heeft hij andere plannen?  Wij zijn in ieder geval blij voor Erwin dat hij zijn hoger beroep nu in vrijheid kan afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten