woensdag 4 juli 2012

ACTA van de baan!
ACTA, de Anti-Counterfeiting Trade Agreement, is vandaag door het Europese parlement weggestemd met 478 stemmen. Toch waren er nog 39 idioten die voor de invoer ACTA hebben gestemd, maar dat kon niet meer baten.
Een aantal parlementsleden waren zo enthousiast dat ze bordjes in de lucht hielden met de tekst; “Hello democracy. Goodbye to ACTA”. 
Bits of Freedom meldt echter dat de Europese Commissie al heeft laten weten dat ze ondanks de tegenstem van het Europarlement, ACTA opnieuw op de agenda zullen zetten. Ze kunnen blijkbaar erg slecht tegen hun verlies. Maar ze moeten wel heel erg goeie lobbyisten vinden om dit er nog doorheen te krijgen en ik heb zo mijn twijfels of het ze nog gaat lukken.
Wie weet veranderen ze de naam, net als bij de Europese grondwet, en proberen ze hem zo er alsnog doorheen te sluizen. Maar we houden het in de gaten!


Nog mijn complimenten aan Bits of Freedom, die zich de afgelopen jaren sterk heeft ingezet om ACTA van tafel te krijgen. Misschien zijn felicitaties iets te vroeg maar er kan vanavond vast wel op geproost worden!

Bekijk hieronder het JDTV verslag van het ACTA protest in Amsterdam

Auteur: Furb

1 opmerking: