woensdag 16 mei 2012

Internetcensuur


"Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven"

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, Artikel 19

1 opmerking:

 1. Bedankt voor het Artikel 19 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mensen waarmee de machthebbers geen rekening houden.

  We hadden de afgelopen weken ook heel wat problemen met onze blogs, zoals u in onderstaand bericht kan lezen.

  ----


  Vandaag leken de problemen met onze skynetblog(s) opgelost te zijn. Het was mogelijk om weer op een normale manier te publiceren en de commentaren op de artikels werden niet langer achtergehouden. We schreven naar de Skynet-Klantendienst die vandaag weer op een normale manier te contacteren was. Maar er werd ook naar parlementsleden en justitieminister Turtelboom geschreven omdat de problemen een politieke achtergrond deden vermoeden.
  Enkele minuten geleden werd de publicatie op http://internetcensuur.skynetblogs.be/ echter weer geblokkeerd. Maar deze pesterijen bewijzen juist dat onze aandacht voor politieke onderwerpen zoals het dichtdekken van de kinderpornozaak Zandvoort, het gevangenisbeleid van Turtelboom en de miljardenzwendel rond Fortis, terecht is. We zullen dan ook blijven verderwerken rond deze dossiers.

  Jan Boeykens
  Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

  ----

  Brief aan de Skynet-Klantendienst

  Brussel, 4 juni 2012

  Skynet-Klantendienst

  Mevrouw, Mijnheer,

  Betreft: problemen met onze slynetblogs

  Gedurende de voorbije weken waren er opnieuw ernstige problemen met onze skynetblogs. We schreven een aantal Open Brieven om aan deze situatie een einde te maken.

  De problemen ontstonden tijdens de akties voor de vrijlating van Morkhoven-aktivist Marcel Vervloesem.

  De problemen met de skynetblogs namen toe op het moment dat de vzw Werkgroep Morkhoven aan justitieminister Turtelboom vroeg om belangrijke documenten over de kinder- en peutermisbruiken in de Amsterdamse kinderkribben, aan de Nederlandse justitieminister over te maken.

  Die toestand verergerde toen de vzw Werkgroep Morkhoven niet alleen Turtelboom's stilzwijgendheid in de zaak Vervloesem maar ook diens gevangenisbeleid in vraag stelde. De Werkgroep gaat bijvoorbeeld helemaal niet akkoord met de recente omzendbrief van de Minister. In die omzendbrief staat dat criminelen in geval van corruptie, computercriminaliteit, bepaalde gevallen van slagen en verwondingen, van bendevorming en van diefstallen, en alle vormen van bedrog en oplichting, hun proces kunnen afkopen.

  We ondervonden problemen met het plaatsen van commentaren en aanvullende informatie op onze berichten. Sommige commentaren bleken te zijn toegelaten, maar andere commentaren werden niet doorgezonden zodat we ze niet konden goedkeuren. Er werd dus gebruik gemaakt van een soort filter.
  Onze internetverbinding werd systematisch afgebroken bij het publiceren van artikels.
  Het voornoemde artikel over het feit dat deze regering geen voorrang verleent aan de bestrijding van de corruptie, werd, ongevraagd, 3 x gepubliceerd.
  Eergisteren konden we niet meer inloggen zodat iedere verdere publicatie daarmee onmogelijk werd gemaakt.
  Gisteren bleek het inloggen nog steeds onmogelijk. We ontvingen daarbij de volgende mededeling: 'De gebruikersnaam of het wachtwoord dat u hebt ingevuld, is ongeldig of uw account is uitgeschakeld'.
  Ook het schermpje op http://skynetpass.skynet.be/login?auid=26&ru=http://myblog.skynet.be was niet meer te zien.
  Gisteren lukte het ons uiteindelijk, dank zij een andere internetverbinding en nieuwe kortstondige problemen, om opnieuw in te loggen en te publiceren.
  Vandaag kwamen de goed te keuren commentaren weer op een normale manier in onze mailbox terecht en is het inlog-schermpje op http://skynetpass.skynet.be/login?auid=26&ru=http://myblog.skynet.be weer terug te zien.

  Bij onze publicaties worden we voortdurend gecontroleerd op onze identiteit. Het is meestal bij die controles dat de internetverbinding wordt onderbroken of een publicatie wordt geblokkeerd.

  We hopen dat het probleem nu is opgelost en houden u verder op de hoogte.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Boeykens
  Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

  BeantwoordenVerwijderen